Szukaj w blogu
Najnowsze posty
Nawet dla nowych kucharzy gotowanie z CBD nie musi być trudne. CBD dobrze komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i pikantnymi potrawami, co ułatwia włączenie go do praktycznie każdego przepisu. Możesz dodać kilka kropli oleju CBD do wypieków lub aromatycznych sosów, takich jak sos lub dressing do sałatek na obiad. Jeśli jesteś zainteresowany poszerzeniem wiedzy na temat gotowania z CBD to dobrze trafiłeś! Zapraszamy do zapoznania się z naszym artykułem.
Dodając CBD do dowolnego dania, należy unikać zakłócania konsystencji końcowego produktu spożywczego. Aby to zrobić, używaj oszczędnie olejku. Jeśli chcesz mocniejszej dawki CBD, nie zwiększaj ilości oleju, po prostu użyj oleju CBD o większej sile działania. Staraj się unikać umieszczania oleju CBD na bezpośrednim ogniu podczas gotowania, ponieważ może to usunąć kannabinoidy i terpeny, które wywołują synergiczny efekt CBD.
Pierwszą rzeczą, którą należy wiedzieć podczas gotowania lub pieczenia z CBD, jest to, że zaczyna się rozkładać w temperaturze od 160 do 180 stopni Celsjusza. Oznacza to, że zbyt wysokie podgrzanie oleju może spowodować utratę dobroczynnych kannabinoidów i może zmniejszyć skuteczność CBD. Jeśli planujesz dodać olej CBD do czegokolwiek, co ugotujesz na płycie kuchennej, dobrą sztuczką jest zdjęcie spodka lub patelni z ognia i pozostawienie zawartości do ostygnięcia przez około minutę, a następnie wymieszać żądaną ilość oleju CBD z produktem.
Jeśli chodzi o pieczenie z CBD, jak w przepisie na batonik muesli lub ciastko czekoladowe, łatwiej jest kontrolować temperaturę przez wstępne podgrzanie piekarnika (najlepiej nie więcej niż 170 stopni Celsjusza).
Jeśli nadal obawiasz się utraty mocy CBD podczas gotowania lub pieczenia... Przygotowaliśmy dla Ciebie coś specjalnego!
Zdrowe sałatki są zawsze na topie, a przygotowanie dressingu z CBD jest jednym z najłatwiejszych przepisów bez podgrzewania. Jeśli nie możesz się doczekać, zawsze możesz dodać kilka kropli oleju konopnego do podstawowego sosu winegret lub nawet gotowego sosu sałatkowego.
Efektem końcowym tego przepisu jest orzeźwiający sos sałatkowy, który najlepiej smakuje w klasycznej sałatce domowej lub letniej. (Jednym z najlepszych olejów CBD do tego przepisu jest Olej konopny 15% CBD 10ML 1500mg, ponieważ ma lekki i orzechowy smak, który dobrze łączy się z innymi składnikami.)
Składniki:Wymieszaj składniki razem ze sobą. Dobrze wstrząśnij i polej sałatkę olejkiem.
Kto nie lubi zanurzać tortilli w świeżym guacamole? Awokado i olej CBD to świetne połączenie, zwłaszcza jeśli chodzi o przygotowanie smacznego guacu, który pokochasz ty i twoi znajomi. Poniższa lista i instrukcje są nieco zmodyfikowane w oparciu o jeden z domowych przepisów na guacamole, z kilkoma dodanymi składnikami.
Świeże Guacamole z CBD to doskonały przepis na kreatywność. Zawsze istnieje możliwość dostosowania guac do innych składników, takich jak jalapenos na przyprawę lub mango na słodycz - wszystko zależy od Ciebie! (W przypadku tego przepisu OLEJEK 5% CBD 10ML 500mg + oliwa z oliwek jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ jest prawie bezsmakowy i nie zakłóci delikatnego profilu smakowego guacamole).
Składniki:Pokrój awokado, usuń pestki i zgarnij soczysty środek. W średniej wielkości misce dodaj olej CBD, sok z limonki i mielony czosnek do awokado. Zetrzyj widelcem aż do całkowitego połączenia (mieszanina powinna wyglądać kremowo). Dodaj pomidory, cebulę, sól i pieprz. Doprawiamy do smaku solą, papryką i/lub sokiem z limonki.
Koktajle w każdej postaci to zawsze dobry wybór. Niezależnie od tego, czy pijesz koktajle owocowe na śniadanie, czy na popołudniową przekąskę, te smaczne przysmaki to świetny sposób na uzyskanie szeregu składników odżywczych w jednym napoju. Dodatkowo dodanie zakraplacza pełnego oleju CBD do ulubionej mikstury smoothie to szybki i łatwy sposób na czerpanie korzyści z CBD. Poniżej znajduje się przepis z prostym połączeniem klasycznego duetu - truskawka i banan - oraz dodatkowym zastrzykiem CBD.
Robiąc ten koktajl, możesz naprawdę użyć tyle oleju CBD, ile chcesz. Uwaga: Zalecamy eksperymentowanie z dawką CBD i innymi składnikami, aby znaleźć idealną mieszankę smoothie dla swoich preferencji.
Składniki:Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj, aż będą gładkie.
Mamy nadzieję, że ten krótki przewodnik zainspirował Cię do spróbowania CBD w kuchni!
Tak, olej CBD zaczyna się rozkładać w temperaturze od 160 do 180 stopni Celsjusza. Dlatego zaleca się dodawanie go pod koniec procesu gotowania lub używanie olejów CBD o wyższej mocy zamiast zwiększania ilości oleju.
CBD dobrze komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i pikantnymi potrawami. Można je dodawać do wypieków, sosów, dressingów do sałatek, guacamole czy koktajli.
Nie zaleca się zwiększania ilości oleju CBD, aby uzyskać wyższą dawkę. Zamiast tego lepiej użyć oleju CBD o większej sile działania, aby uniknąć zmiany konsystencji potrawy.
Olej konopny o lekkim i orzechowym smaku, taki jak Olej konopny 15% CBD 10ML 1500mg, jest idealny do sosów sałatkowych. Dla delikatnych potraw, takich jak guacamole, lepszy będzie niemal bezsmakowy olejek CBD 5% CBD 10ML 500mg.
Tak, olej CBD jest ogólnie uważany za bezpieczny do spożycia. Jednak zawsze należy przestrzegać zalecanych dawek i konsultować się z lekarzem, zwłaszcza jeśli przyjmujesz inne leki.
Najnowsze posty