Szukaj w blogu
Najnowsze posty
Olej konopny jest pomocny w wielu dolegliwościach. Pacjenci chętnie sięgają po niego w przypadku: reumatoidalnego zapalenia stawów, chorób skóry, schorzeń psychicznych, nadciśnienia tętniczego, bólów (głowy, mięśni i stawów) oraz w wielu innych sytuacjach. Dużo wiadomo na temat skutków spożywania kannabidiolu. Wiele osób zastanawia się natomiast nad tak prozaiczną kwestią, jak smak.
Jaki smak powinien mieć olej CBD? Jak sprawdzić, czy środek jest dobrej jakości?
Zacznijmy od tego, że smak jest odczuciem bardzo subiektywnym. Zwykle jednak doznania te łatwo można do czegoś porównać. Pamiętajmy też o tym, że na smak wpływa zazwyczaj składnik, którego w danej substancji jest najwięcej. Najczęściej spotykanym nośnikiem olejku CBD jest oliwa z oliwek. Do tego dochodzą flawonoidy i terpeny, które nadają preparatowi nieco organiczny smak. Użytkownicy opisują go jako ziemisty, torfowy lub sosnowy. Bardzo często smak oleju przyrównywany jest też do orzechów.
Prawidłowe przyjmowanie oleju CBD to gwarancja, że preparat będzie miał właściwy smak. Pamiętaj o tym, by:
Stosując CBD po raz pierwszy, nie przesadź z dawką. Przechowuj olejek zgodnie z instrukcją, czyli z dala od źródeł ciepła i bezpośrednich promieni słonecznych. Pomieszczenie powinno być zimne i suche.
Niektórym osobom smak oleju konopnego nie odpowiada, wypracowano zatem kilka sposobów na to, by go zmienić.
Oto one:
Informacja dla czytelnika: Wpis blogowy przedstawia substancje i ich możliwe zastosowania na podstawie ogólnodostępnych publikacji, badań i wiedzy dostępnej w internecie, prasie oraz książkach. Wpis blogowy nie jest opisem suplementu diety ani żadnego innego produktu zawierającego w/w składniki. Wpis blogowy nie może być traktowany jako porada lekarska lub zdrowotna. W sprawie takiej porady należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem.